Mario: “Ik dicht mijn leven waar het lekt.”

Dat is de eerste zin op zijn Insta-pagina wordswithmovr. Voor Mario Overman – 35 jaar en een alleenstaande vader – is schrijven een basisbehoefte. Hij schrijft het leven van zich af en vertelt nog meer over zijn woordkunstleven.

“Ik schrijf poëzie in de breedste zin van het woord. Ik volg geen vastomlijnde vorm, dit past niet bij mij. Ik schrijf lang en kort, soms licht, en soms over zware stof. Ik schrijf alles op mijn smartphone. Dat was wel aparte ervaring toen ik tijdens de week van de poëzie voor het eerst ging voordragen. Andere dichters stonden daar met pakken papier. Sta je dan met je telefoon!

Het maakt mij werkelijk niet uit waar ik ben, ik kan overal schrijven. Soms blijf ik na het parkeren nog een half uur in de auto zitten. Ook zet ik tijdens het rijden zo nu en dan een voicerecorder aan en spreek dan de tijd vol. Als ik dit terug luister, zit er genoeg onzin tussen. Maar ook altijd een basis voor een stuk.

Een woordkunstflater? Die heb ik wel gemaakt. Ik schreef een stukje over een dame waarmee ik een beetje gedate heb. Ze reageerde onder mijn post met een flinke uithaal. Agggghhhh! Risico van deze hobby, denk ik dan maar.

Ik wil mij wel verder ontwikkelen als songwriter. Een liedje dat ik schreef, is ingezongen door een zangeres. Een schitterende ervaring: de studio in om tekst te optimaliseren, je eigen woorden mooi vertolkt terughoren. Ik hield het niet droog.”

Volg Mario via www.instagram.com/wordswithmovr en wie weet, kom je hem nog eens live tegen bij één van onze activiteiten.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

en blijf op de hoogte van de activiteiten van ZPINK

Je hebt je succesvol aangemeld voor de nieuwsbrief!

Share This